پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته :حقوق
عنوان : مسئولیت مدنی ناشی از نقض حق اختراع
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده:
مسئولیت مدنی دارای ارکانی میباشد که در صورت تحقق و اثبات این ارکان، مسئولیت مدنی محقق و میتوان حکم به جبران خسارت داد.
با در نظر گرفتن تجاوز به حق اختراع و مقابله آن با فعل زیانبار میتوان نقض حق اختراع را یکی از مصادیق فعل زیانبار به شمار آورد. مطابق ماده 60 قانون ثبت اختراعات، علایم تجاری و طرحهای صنعتی مصوب 1386 هر گونه فعالیت در ایران که توسط اشخاص غیر از مالک حقوق تحت حمایت این قانون و بدون موافقت او انجام میگیرد نقض نامیده میشود.
قانون ثبت اختراعات، علایم تجاری و طرحهای صنعتی مصوب سال 1386 صرفا از اختراعهای ثبت شده حمایت میکند و بحثی از اختراعهای ثبت نشده نمیکند، نتیجه عدم امکان حمایت از اختراع ثبت نشده براساس قانون ثبت اختراعات، علایم تجاری و طرحهای صنعتی و قواعد عام حمایت از حقوق میباشد. راهکارهای تشخیص جبران خسارت براساس وضعیت دارنده حق اختراع عبارتند از : تقلیل منفعت، اماره خسارت و حقالامتیاز معقول میباشد.
تفویت منفعت از طریق کاهش فروش و کاهش قیمت و افزایش هزینهها اثبات میشود. اماره خسارت براساس میزان سود کسب شده توسط ناقض ارزیابی میشود. حقالامتیاز معقول، مبلغ معقولی است که به علت بهرهبرداری ناقض از حق اختراع با عنایت به مکان و زمان بهرهبرداری محاسبه و حکم به پرداخت آن توسط ناقض به دارنده حق اختراع صادر میشود. از جمله راهکارهای پیشبینی شده جهت جلوگیری از گسترش نقض،توقیف کالاهای ناشی از نقض حق اختراع میباشد که پس از توقیف دادگاه مکلف به تعیین تکلیف نسبت به آنها میباشد که راهکار مالکیت مشاعی دارنده حق اختراع نسبت به این کالاها پیشنهاد شده است.
و یک انتقاد نیز به تعیین صلاحیت رسیدگی به اختلافهای ناشی از اجرای قانون حسب آئیننامه وارد میباشد به نظر میرسد ماده 179 آئیننامه اجرائی قانون ثبت اختراعات، علایم تجاری و طرحهای صنعتی در خصوص ارجاع همه دعاوی کیفری و مدنی با توجه به ماده 59 قانون ثبت اختراعات، علایم تجاری و طرحهای صنعتی سال 1386 محاکم عمومی تهران است که توسط رییس قوه قضاییه تعیین میشود.
مقدمه
یک جدال جدی در عالم حقوق در خصوص مبنای مالکیت فکری رخ داده است که مبنای این حق ذاتی و طبیعی است یا نشأت گرفته از کار یا براساس اصالت منفعت، علت ایجاد جدالها به شرح فوق اختلاف در مبانی مکاتب حقوق میباشد.
صرفنظر از مطالب فوق جهت فهم بهتر هر موضوع بهترین روش ریشهیابی تاریخی آن و پیدایش و شناسایی حق در اجتماع میباشد. به نظر نمیبایست به حقوق به عنوان یک علم فطری و فرا انسانی نگریست بلکه حقوق علمی است که توسط انسانها جهت نظم بخشیدن به اجتماع بشری ایجاد شده است. و بسیاری اوقات علم حقوق نیز مانند علوم تجربی براساس آزمون و خطا شکل گرفته است حقوق یک اعتبار بین اشخاص در خصوص روابط فی مابین و ارتباط با اشیاء محیط میباشد.
روزگاری طلا مهم نبود. لذا مالکیتی برای آن متصور نبوده، امروزه طلا مبنای پول رایج کشورها را تشکیل میدهد مالکیت نسبت به آبها شاید روزگاری مهم نبوده لکن تنازعهای بعدی در خصوص تصاحب آب موجب ایجاد قانونهای مختلفی شده است. برخی از اعمال سابقا جرم بوده و فی الحال جرم نیست و بالعکس نیز اتفاق افتاده است.
در حقوق کنونی نیز برخی اوقات سخن از قوانین متروکه به میان میآید که رویه قضائی حکم به عدم استناد به آنها میدهد در حالیکه اینگونه قوانین سالهای نزدیک تصویب شده و هنگام تصویب برای قوای مقننه دارای اهمیت بوده لکن جامعه این قوانین را پسزده است و نیازی به اجرای آن ندیده است حقوق در جامعه شکل میگیرد براساس نیازهای اجتماع، عقلای جامعه تشخیص میدهند که نسبت به چه موضوعی حق ایجاد نمایند و نسبت به چه موضوعی حقی شناسایی ننمایند.
برای حق اختراع نیز نقطه آغازی بوده است. پس از انقلاب صنعتی و فراگیر شدن تولید و امکان تقلید دیگران از ابتکارها موضوع حق اختراع و حمایت از آن مطرح و طرح حمایت از این حقوق با پافشاری کشورهای صنعتی در همه کشورها نفوذ نموده است. فی الحال نیز شکاف عمیقی بین کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه در خصوص کمیت و کیفیت حمایت از این حق وجود دارد.
اهمیت حمایت از حق اختراع، با در نظر گرفتن جدالهای فوق واضح و مشخص میشود. پس از ثبت اختراع و صدور گواهی حق اختراع، مطابق قانون دارنده حق اختراع از حقوق انحصاری جهت بهرهبرداری از اختراع بهرهمند میشود. امکان دارد این حقوق انحصاری توسط دیگران مورد تعرض واقع شود که تعرض به حق اختراع بدون اذن دارنده حق اختراع نقض نامیده میشود. از جمله آثار نقض، ورود ضرر و لطمه به حقوق دارنده حق اختراع میباشد. هدف شناخت ارکان مسئولیت مدنی در مواجهه با نقض حق اختراع میباشد نظر به اینکه از جمله ارکان مسئولیت مدنی، وقوع فعل زیانبار میباشد به نظر میرسد فعل زیانبار معادل نقض حق اختراع باشد. که از جمله آثار نقض، ورود خسارت به دارنده حق اختراع میباشد مطابق این تحقیق سعی شده خسارتهای وارده به دارنده حق اختراع شناسایی و راهکارهای جبران خسارت نیز بیان شود ولی قبل از طرح سوالهای مربوط به تحقیق و شرح آنها برای روشن شدن مطلب به طور اجمالی به تعریف حق اختراع و ریشه آن میپردازیم.
حق اختراع یا به تعبیری حق مخترع، بعنوان یکی از مهمترین مظاهر حقوق مالکیت معنوی است که شامل دو انگیزه ، حمایت از حقوق فرد(مخترع) از یکسو و حفظ منافع جامعه از سوی دیگر میباشد.
در خصوص حقوق مالکیت معنوی، که اختراع زیر مجموعه آن میباشد، حقوق مالکیت معنوی در معنای وسیع کلمه عبارتست از حقوق ناشی از آفرینشها و خلاقیت های فکری در زمینه های علمی، صنعتی، ادبی و هنری که به طور سنتی حقوق مالکیت معنوی به دو شاخه اصلی : حقوق مالکیت صنعتی(Industrial Property Rights) و حق مولف یا حق کپی( Copyright) رایت تقسیم میشود.
غرض از مالکیت صنعتی همانطور که در کنواسیون پاریس ذکر شده، مفهوم عام آن است و این مفهوم نه تنها در صنعت و بازرگانی به معنی اخص اطلاق می شود بلکه بر رشته های منابع کشاورزی ، استخراجی و کلیه محصولات مصنوعی و غیره شمول دارد.1
با توجه به توضیحات فوق ،مالکیت صنعتی مجموعه حقوقی را مشخص میکند که هدف آن این است ، که یک شخص یا گروه اعم از حقیقی و حقوقی بتوانند با اطمینان خاطر از تعرض دیگران به امر تجارت یا صنعت اشتغال و از هرگونه تجاوز از ناحیه اشخاص ثالث مصون و محفوظ باشند1.بعبارت دیگر حقوق مالکیت صنعتی از آفرینش و خلاقیتهای فکری انسان در حوزه صنعت به معنای عام کلمه حمایت میکند.
برای دانلود پایان نامه اینجا کلیک کنید
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 386
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1